За Рибите и Тошко


Не знам как е у вас, но у нас рибите са на особена почит и то не само на Никулден и не само на трапезата. Преди около две години и половина в разгара на лятото, сина ми разви една особена привързаност към морските създания. И досега се чудим как стана всичко това, дали от морския въздух, дали от възрастта /знаете как безграничното любопиство на две годишните им отваря врати към различни светове/, но оттогава та до днес този му интерес не секва. Резултатът е пълна къща с почти всички видове китове, различни енциклопедии, разкриващи тънката разлика между финвала и синия кит и пълна кутия с рисунки, в които ясно може да се проследят различните фази в рисуването на китовете:) Това е последната му рисунка от преди два дни.

И затова наближаващия Никулден ме наведе на мисълта да вкараме в предколедното ни ежедневие отново Рибите, като си направим риби от глина, които да използваме като украса на масата винаги, когато менюто ни е рибно, с други думи поне веднъж седмично. Винаги съм се възхищавала не само на храната на масата, но и на украсата. За жалост аз нямам време за да правя тематични украси и затова реших да си направя рибки, които да забода на шишчета и да поставя в чаша по средата на масата. Заредих се с бързо сънеща глина, та да не се налага да я сушим в печката и в неделя вечер започнахме нашите творби. Всеки от семейството направи по нещо.







Оставихме ги да изсъхнат и тази вечер ги оцветихме с водни бои. И ето какво се получи.


 
Така хем се забавлявахме, хем си направихме украса, която ще ползваме и занапред:) Честит празник на всички именици!!!

2 коментара:

  1. :) страхотни рибоци.....,а когато има настроение когато твориш всичко се получава страхоОООотно!!!! .....,а и най-важното е че това което сътворяваме е уникално и второ такова няма!.... :)

    ОтговорИзтриване