Зимен букет

За поредна година преди Коледа се размечтах за една истинска елха у дома, елха в саксия, която ще внесе уникален коледен аромат и ще подмами Дядо Коледа у нас:))) Разбира се, съпружеския разум в лицето на мъжа ми ме приземи тотално с думите "Само една елха ни липсва сега. И къде ще я сложим?" Мда, замислих се аз, наистина къде ще я сложим. В единия ъгъл на дневната се мъдри бебешки шезлонг, в другия кошница за кола, а за играчките и подръчните материали на Тошко дума няма да отварям. И тогава реших да заменя елхата с един зимен букет. Предимството пред елхата е, че  няма нужда да се чудите къде да го сложите, така че хем да краси къщата, хем да не го уморите преди Коледа и спокойно може да отпрашите извън София в последния момент без да се чудите дали ще измръзне на терасата и на коя съседка да го поверите.
Нужни са ви обикновени клонки, които може да откриете сред цветните листа в парка, домакинско фолио, орехи, тел и разбира се саморъчно направени снежинки от един сладък помощник.
Увивате фолиото около клонките.
Върху така направените клонки закачвате орехи. Закачването може да стане по два начина, като намажете ореха с лепило и го увиете с бял конец или като го увиете с тел.
В основата на вазата поставяте няколко ореха.
Върху останалите клони закачате снежинките и букета е готов.
1 коментар:

  1. Хареса ми вашия коледен букет! А малкия помощник се е справил великолепно със снежинките! Браво!

    ОтговорИзтриване