Подарък за ден рожден


Един специален за мен и моето семейство човек има рожден ден след броени дни и реших, че заслужава наистина специален подарък. Мислих, мислих и накрая реших да изработя един бележник – тефтер със....хербаризирани цветя и листа. Предисторията на тези цветя и листа датира още от месец юли тази година, когато вдъхновена от прекрасните ръчно изработени хартии с цветя реших да си хербаризирам цветя за всеки случай. И тъй като понастоящем съм градско чедо прибегнах до цветовете на моите сакъзчета и бегония, които отглеждам на терасата.
 
Подредих прилежно цветовете на бели листа и ги сложих в една дебела книга.
 
По време на златната есен, дарила ни с много топли и цветни дни, със сина ми събрахме доста листа, които отново подредихме в книги и списания. Идеята ми беше да използваме листата за да направим есенни рисунки, но Тошко така и не прояви желание и цялата тази красота си остана скрита сред книгите, очакваща своя миг. И той дойде.
За тефтерчето купих различни на цвят цветни листа и тъмно синя корица. Избрах за размер квадратния вариант, защото ми се стори по-удобен за носене в дамска чанта, и си подготвих листата.
 
Следващата стъпка бе да извадя хербаризираните цветя и листа и тук да си призная започна едно издирване, но накрая ги намерих.Избраната корица прегънах на две, изрязох прозорче и върху предварително подготвен лист направих една цветна композиция. Предварително си бях взела един прозрачен плик, в който се продават картички, но пускайки го в чантата си той се бе намачкал и вече не ми вършеше работа. Всичко това се случи някъде около 22.30 часа и дали от късния час, дали от нетърпението ми да видя всичко завършено допуснах няколко грешки. Грешка номер 1: реших да използвам домакинско фолио, което лесно се мачка, залепва и на всичкото отгоре и не е много устойчиво. Аз обаче с упорство покрих с него листа с цветята. Грешка номер 2: взех че за всеки случай го залепих върху задната част на листа с тиксо, да е по-устойчиво и като погледнах отпред, то не беше се изпънало много добре, но вече рискувах да повредя цветята ако тръгнех да махам тиксото. Грешка номер 3: за да скрия неравното и неустойчиво фолио отгоре сложих допълнително едно парче от офис джобовете за документи. Сега като се върна назад най-добрия вариант бе да използвам директно офис джоб, но първия опит е като първото дете, колкото и да си подготвен винаги има непредвидени ситуации. Ето я и моята корица.
 
Последната фаза бе подвързването и тъй като исках този бележник да се ползва непрекъснато заложих на спиралата, вместо на панделка. Занесох всичко в една книжарница и ми я подвързаха. Ето го и завършения вариант на бележника.

 
Пожелавам да се пълни само с хубави мисли и желания:))))

3 коментара:

  1. Поздравения за слънчевия блог момичета!Показвате прекрасни неща!
    Конкретно за бележника - много ми харесва идеята, може би и аз ще си измайсторя подобен :).
    Ако позволите да предложа - струва ми се, че ако декорираният с цветенца лист се ламинира, страничката ще стане още по-устойчива и от варианта с джоб :).
    Желая ви весел уикенд :).

    ОтговорИзтриване
  2. Добре дошла при нас Нети! Благодаря ти за коментара и предложението, ще го пробвам за бележниците, които мисля да подарявам за Коледа:)

    ОтговорИзтриване
  3. много нежен вариант тефтерче :)
    аз също съм си изсушила разни цветенца и листенца от лятото ,и умувам за кутийка за подарък.........но оше я умувам...а иначе много нежна идейка за тефтерче за подарък за Коледа.
    :)посдрави от мен :)

    ОтговорИзтриване