Как да си направим моливник


Много често, залисани в рисуване и игра, децата разпиляват моливите и флумастерите си из цялата стая и когато им потрябват започва великото издирване, в което нерядко участва цялото семейство:)) Идеята за този моливник е много стара, още като бях ученичка, втори или трети клас в училищата се организираха т.нар ТНТМта, където правехме какви ли не неща, от рисуване до правене на сандвичи и изучаване на различните видове растения. Придобитите умения демонстрирахме на местни и окръжни състезания. На един такъв кръжок правихме този моливник, който използвах дълги години след това. Прави се лесно, децата могат да участват и изглежда много ефектен.

Необходими са ни следните материали:
  • стъклено бурканче от сладко или кофичка от кисело мляко
  • дървени щипки за простиране
  • ластик и/или кожена вързанка
    Първото нещо, което следва да направим е да съобразим дължината на щипките с основата, към която ще ги прикрепяме. В случая съм се спряла на една кофичка от кисело мляко, която изрязох така, че да се напасне с наличните ми щипки за пране. Разделяме щипките, слагаме един ластик върху кофичката и ги промушваме отдолу.



    Щом привършим може да завържем кожена вързанка и да махнем ластика или да го оставим.




2 коментара:

  1. Радвам се, че ти е харесала идеята. Наистина моливникът е нещо много удобно:))) В детската стая има един пак направен от мен с помощта на сина ми, който е на морска тематика, като ми остане време ще пусна и него.

    ОтговорИзтриване